Gymbagen

Tillbaka på gymmet!

Kategori: Träning

Tillbaka i hemstaden, fast ute på landet. Gjorde ett gästspel i stan och passade givetvis på att besöka gymmet för ett prio-pass - bröst + biceps. Nu två dagar här ute med spring i benen, sen på't igen:)

17,94 km

Kategori: Löpning/joggning

Är iväg på "semester" den här veckan, långt ut på vischan där inget gym finns så långt ögat kan nå. Skor och träningskläder är såklart med ändå, för springa kan man göra (nästan) vart som helst. Och som jag har sprungit! Slog mig själv och mitt mål på 5 km med en hel kilometer. Gissa om jag är nöjd! Dessutom har det under dessa tre dagar blivit 6 km + 5,86 km + 6,08 km. Givetvis med allt lägre hastighet för det är ju trots allt inte optimalt att springa tre dagar i rad. Nu sktar vi på milen! 

Dagens sommarlunch/favorit från förr!

Kategori: Övrigt

Stek skinka. För min del blev det basturökt Lönnebergaskinka med 95% kötthalt. Häll på crème fraîche (jag använde 5%, men det går ju att ta en fetare variant om man känner för det) och låt koka upp i pannan. Krydda med persilja och kanske lite svartpeppar. Servera med sallad och/eller färskpotatis!

Nike-promenad

Kategori: Övrigt

Nike-linne, shorts och gamla skor - de duger på landet:) Fantastiskt sommarväder, fantastisk sommarpromenad!

Nya skor!

Kategori: Övrigt

Efter ett antal mil i födelsedagspresenten från i mars var det dags att uppdatera på fötterna.

Proteinbomb

Kategori: Recept/mat

Handskalade räkor, sallad, ägg och kesella! Gott, mättande och nyttigt. Och skaljobbet är väl värt det:)

Fairing Complete

Kategori: Kosttillskott

Dags att köpa nytt proteinpulver och otrogen som jag är blir det alltså nytt-nytt även denna gång. Har hunnit igenom ett antal olika märken nu och funnit både dem jag gillar och dem jag inte tycker om. Efter att ha kikat runt lite blev jag sugen på att testa Fairings Complete som ska vara en blandning av snabbverkande och långsamt protein. Första påsen inhandlades hos den lokala kosttillskotthandlaren idag. Fegade lite och körde på vanilj - herregud så gott! Nu tror jag att jag hittat rätt!:)

Bicepspump

Kategori: Träning

Dagens träning bestod, förutom av två stycken femkilometerspromenader, av bröst + biceps. Bra pump i det sistnämnda. Kvällspass i lugn och ro - ingen stress!

Fastfood!

Kategori: Recept/mat

Lax är både nyttigt och gott. Men visste ni att färsk lax faktiskt inte bara är mycket godare än fryst utan faktiskt också billigare! Färsk lax kryddad med citronpeppar, sallad och hemmagjord hollandaisesås blev kvällens middag. Snabbmat när den är som bäst!

Lätt-vecka

Kategori: Träning

Kände förra veckan att träningslusten var som bortblåst. Faktiskt så var lusten till det mesta borta förra veckan. Så - denna vecka blir en lätt-vecka. Lätta vikter och fler repetitioner. Så får vi hoppas att det hjälper :)

Loaded

Kategori: Träning

Med ordentligt påfyllda depåer efter gårdagens egengjorda salami-pizza (javisst, både deg och sås) och godis avverkade jag en timme axlar och triceps! Heja tricepsmaskinen som gav bra pump.

Follow me

Kategori: Övrigt

Telefonlöst

Kategori: Träning

Min fina telefon har badat!:(
Förhoppningsvis överlever den efter en vecka i en påse med ris, men förmodligen inte. Har en gammal 3:a så länge och det gååår ju inte. Dåligt med blogginlägg från mig - fast vem bryr sig.:D

Ny månad, nya mått

Kategori: Mätningar

Så har redan en månad passerat och det är åter dags för måttbandet!
Inga jätteförändringar som skett, men både midjan och baken har minskat lite. Att låret skulle ha ökat med 2 cm i omkrets håller jag inte för troligt - tror snarare att det rör sig om en inte helt tillförlitlig utförare ;) Hur som - sjukt nöjd med resultatet idag jämfört med för nästan exakt ett år sedan! Heja mig :)
 
 
 
 
 
 

Tog en paus från solen...

Kategori: Träning

...och smet iväg till gymmet!
Hade en fantastisk dag på landet igår med massa sol, så idag gör det ingenting att vi åkte tillbaka till stan ett varv. Skönt att vila hyn lite. Den måste ju få vänja sig lite vid solen igen, efter nästan två års frånvaro. Inte för att jag verkar ha tappat så mycket pigment, men ändå :) Och jag måste ju få träna lite!
Körde axlar och triceps idag. Axeldelen var bra (tror nästan jag redan känner av den), men tricepsen behöver jobba lite till. Får se om jag lägger till ngn övning eller byter ut någon. Ska de prioriteras måste det ju kännas!

PB i jogginglängd!

Kategori: Löpning/joggning

Den envisa jäveln i mig har två gånger i rad vunnit över quitern som försöker viska att "nu har du sprungit tillräckligt långt". 4,66 km blev det idag! 5:an närmar sig!
 

+5 kg i bicepscurl och kasein

Kategori: Träning

Dagens pass avklarat, jag har duschat, klätt på mig och äter nu "mellanmål" -  och klockan är bara halv tio! Körde biceps och bröst idag. När jag började träna igen efter graviditeten för ganska exakt ett år sedan klarade jag 15 kg i bicepscurl med stång. Eller kanske egentligen 12,5 kg till en början, men jag tror jag bytte rätt snabbt till nästa. Idag fixade jag 3 set x 6 reps med 20 kg-stången. Det går bra nu!

Igår var det dags att fylla på kosttillskottshyllan igen. Proteinpulvret bokstavligen rinner iväg! Köpte för första gången kasein. Har en så länge bara druckit det, men eftermiddag tror jag att jag ska testa att äta. Jag måste säga att jag nog föredrar att dricka vassle, men rättvisare uttalande får bli en annan dag :)

Ryggpass

Kategori: Träning

Och inte vilket ryggpass som helst utan ett riktigt bra sådant! Kan till och med leda till träningsvärk - inte mig emot. Klockan åtta drog jag igång och fyrtio minuter senare var jag klar men hade fortfarande massa energi och tid. Slängde in ett par magövningar (och glömde tydligen att det var bröst som skulle prioriteras), sen var jag nöjd!
 
Imorgon blir det tidig träning igen. Favorittiden på dygnet för träning om jag får välja. Synd att jag får det så sällan :)