Gymbagen

Förkylning och träning

Kategori: Vardagsmotion

Tredje gången denna höst - de två senaste med bara ett par dagar emellan. Jag tycker fortfarande inte att de här "dagisbacillerna" är så hemska, men inte är det någon höjdare att vara förkyld. Speciellt inte när det är så kul att träna och tränar gör jag absolut inte när jag är sjuk.Det är inte särksilt vanligt med hjärtmuskelinflammation, men ett par stycken får det ändå varje år och jag föredrar att inte vara en av dem. Hellre vila ett par dagar, än att få men för livet... Feber och ont i halsen innebär direkt vila. Däremot brukar jag smyga igång med lättare högrepps pass i slutet av en förkylning när det bara återstår en rinnande näsa. Under förkylningen går jag däremot gärna ut och går en promenad. Naturligtvis inte i något super-pw-tempo, det kommer jag liksom inte ens upp i, men det är ändå skönt att röra på sig lite grann - och frisk luft tror jag gör susen!
 
 

Middagsprepp

Kategori:

Så var det det här med förberedelser igen... Är själv ikväll och för att spara mig lite tid - och förmodligen en hel del gnäll, har jag redan lagat middagen. Det enda som återstår är fullkornsnudlarna som ska kokas till barnet. Det blir currykyckling i kokosmjölk med paprika, morot och purjolök. Råkostsallad on the side, för min del. Mums!

En bra träningsvecka

Kategori: Formbilder

Förra veckan var en bra träningsvecka! En "normal" vecka får jag ihop fyra pass - allt där över är ren bonus. Efter ett par dagars vila på grund av förkylning körde jag fyra högrepspass och avslutade veckan med Body Pump. Idag börjar en ny vecka och då är jag tillbaka med tyngre träning igen. Älskar't!
Eftersom jag fick till ett bonuspass bestämde jag mig för att belöna mig själv med ytterligare en bonus - nya träningskläder. Färgglatt värre från HM.

Runkeeper

Kategori: Löpning/joggning

Jag har använt mig av Runkeeper sedan januari 2011 för att mäta mina pw's och löprundor. Det har blivit en och annan barnvagnsrunda och det är kul att jämföra och se hur tiderna förbättras. Det är lite extra roligt att Runkeeper uppmärksammade en av mina bilder på Instagram (@gymbagen) - och faktiskt la upp den i sin blogg!

Tillbaka på gymmet

Kategori: Träning

Efter ett par dagars frånvaro, på grund av höstens andra förkylning, kunde jag idag äntligen återvända till gymmet. För det är så det känns - äntligen. Kommer köra högreps-pass denna vecka för att låta kroppen komma igång.
 
Första passet fick bli triceps och axlar
- Press från pannan med stång
- Kickbacks med hantel
- Enarmspress bakom huvudet med hantel
- Pushdowns med rep
- Dips
- Frenchpress på lutande bänk
 
- Militärpress
- Hantellyft åt sidan
- Drag till hakan med stång
- "Solen"
- "Fjärilen"
- Drag med rep för baksida axel

Förkylning nr 2

Kategori: Vardagsmotion

Det här med dagissjukdomar som alla pratar om har hittills inte slagit oss så hårt. En förkylning efter första veckan och så andra nu. Vilar såklart från gymmet så länge jag känner att kroppen behöver. Så länge blir det promenader, många promenader.

Keso

Kategori: Recept/mat

Efter nästan två års frånvaro är den tillbaka - keson! Tillsammans med varma bär och naturella nötter utgör den nu ett perfekt mellanmål.

Från ett läge till ett annat

Kategori: Formbilder

Hämtlunch

Kategori:

 
Och så var det en sådan där dag med undantag... Nio dagar av tio (mest troligt fler än så) har jag med mig matlåda till jobbet. Idag var dock en av de där tionde dagarna, så  jag fick bege mig ut på jakt efter en bra lunch. Fast nu råkar jag ju veta vart sådan går att få tag på, så det blev väl kanske inte så mycket jakt av det hela. Jag har rekat lite och hittat ett gäng ställen i närheten av kontoret som serverar mat som uppfyller mina kriterier. Dagens lunch bestod av fantastisk kycklingfilé tillsammans med en råkostsallad och marinerade tomater. Supergott, supernyttigt och alldeles lagom.

Benträning = träningsvärk!

Kategori: Träning

Benpass imorse och känner redan av träningsvärken. Kan bero på att benen darrade när jag körde de sista övningarna:)

- Benböj med fri stång
- Enbensutfall i TRX med medicinboll
- Raka marklyft på step-bräda med kettlebell
- Höftlyft med viktskiva på magen
- Bulgariska utfall med hantlar
- Lårcurl med boll
- Sittande lårcurl i maskin
i superset med
- Benspark i maskin

Klämde även in två magövningar!

Passen nu och då

Kategori: Träning

Som det ser ut just nu i mitt liv, med ett arbete långt hemifrån, barn och allt som hör där till, hinner jag idag med fyra pass i veckan, fem ibland.
Förr, när jag kunde styra min fritid nästan helt själv, hann jag med sex stycken. Eller, egentligen sju - men jag tvingade mig att ta en dag ledigt.
Jag har alltid älskat träningspassen, men skillnaden nu mot då är att nu riktigt längtar jag efter dem. Och när det väl är dags säger det boom - varje gång!

Förbered vägen till målet

Kategori: Recept/mat

Att vara förberedd är a och o  - mat är inget undantag! Att förbereda maten hjälper dig inte bara att äta hälsosamt under dagen, det får dig också att undvika att göra dåliga val.

Kvällen innan packar jag mina lådor, med mellanmål, lunch och ett mellanmål till, för kommande dag och på morgonen är det bara att plocka ur dem ur kylen och stoppa ned dem i väskan. Jag äter alltid egen lunch. Det är billigare och så jag vet precis vad jag stoppar i mig. Naturligtvis går det att hitta bra mat även på lunchställen och visst händer det vid några få undantagsfall att jag äter lunch ute, men då alltid på restauranger som jag vet serverar mat som är lagad från grunden med de bästa råvarorna - det är godast så!  Istället för att springa runt i affärerna när eftermiddagssuget sätter in och leta efter något lämpligt mellanmål (för självklart finns det sådana lite överallt) och riskera att hungern tar överhand och får mig att tappa förnuftet, eller att huvudvärken kommer smygande i brist på mat, behöver jag bara plocka fram min låda.
 
Mellanmålsburkar i perfekt storlek (och en lunchlåda med)!

Abday swagday

Kategori: Träning

Rygg enligt samma upplägg som de senaste gångerna, i stort sett.

- Latsdrag med brett grepp
-Sittande rodd med v-handtag
- Ryggresningar med viktplatta
- Stående rodd med stång, omväntgrepp
- Knästående latsdrag i CC
- Och så en övning utan namn där man lägger sig "tvärtom" i ryggresningsställningen, med en hantel mellan vristerna och gör benlyft.

Avslutade med ett gäng magövningar jag inte har en aning om vad de heter:)

Kände av ryggträningen ganska direkt så en vild gissning är träningsvärk imorrn!

Kass kamera, kass bild - men visst ser man väl ändå någon liten muskel?

Bra start på dagen

Kategori: Vardagsmotion

Numera innebär fint väder tydligen även kallt väder. Termometern visade strax under fyra grader imorse - men solen strålade och himlen var blå. Ska ni gå ut och gå - glöm inte mössa och vantar. Det gjorde jag! Eller, jag hade faktiskt keps, men handskarna tycks jag ha sprungit ifrån någonstans under gårdagen. Note to self: Införskaffa nya - snarast!
Passade på att inviga mina nya skor. De kommer nog bli riktigt bra. Lite ovant så här i början med det djupa mönstret. Känns lite som at gå med fotbollsskor, kan jag tänka mig :)
 

Nya löparskor till hösten

Kategori: Löpning/joggning

För första gången har jag införskaffat ett par löparskor anpassade för hösten! Jag har tidigare använt samma skor året om, vilket har resulterat i hjärtat i halsgropen vid varje tur. För det finns få saker som är så läskiga som att halka, även fast jag väldigt sällan gör det.

I år snubblade jag över ett par Nike Air Alvord 10 GTX till ett pris som för för bra för att låta bli. Med en ovansida i Gore-Tex och en sula med kraftigt mönster ska jag nog hålla mig på benen till snön kommer.

Biceps & Boobs

Kategori: Träning

Lunchträning idag! Eftersom det blev ett bonus-benpass på gymmet igår stod det mig helt fritt att välja muskelgrupp idag. Det gör det ju såklart vilken annan måndag som helst med, men jag brukar, bokstavligen, kicka igång träningsveckan med benträning.
Idag var jag sugen på biceps, men lite under tidspress (som alltid nu för tiden) så det fick bli i kombination med bröst även fast jag egentligen hade föredragit axlar.
 
Passet såg ut i stort sett som sist:
- Bicepscurls med hantlar, där den sista muskelkraften matades ut med ett gäng reps med flugvikt
- "7:an" med stång (sju halva i nedre delen, sju halva i övre delen och så sju fullängdare)
- Utåtvinklade bicepscurl i dragmaskin med handtag (sju reps, sju sekunder vila)
 
- Lutande bänkpress med hantlar
- Bänkpress i Smith
- Bröstpress i CC
- Flyes i maskin
 

Morgon-PW

Kategori: Vardagsmotion

Startar veckan och dagen på bästa sätt - sol, frisk luft och motion. Sedan är jag redo att ta tag i resten.

Vilodag

Kategori: Vardagsmotion

Igår var det vilodag från gymmet. Eller gymfri dag. Eller - jag tränade inte! Däremot avverkade jag strax över en mil i två omgångar med barnvagn. Så stillasittande var jag inte:)

Frukost: 1 dl grötblandning, kaffe
Mellanmål: Keso med varna hallon och blåbär
Lunch: "Köttfärs" med grönsaker (variation är överskattat)
Mellanmål: En näve valnötter, två ägg
Middag: Bruschetta på osötat dinkelbröd

Dagens mat och motion

Kategori: Träning

Dagen började med en timmes PW i spöregn. Regnbyxorna var kvar på landet och stövlar är ju inte direkt kända för att vara promenadvänliga (i alla fall inte de jag har testat), så det fick blir regnjacka, keps, träningstight och löparskor. Jag skulle ändå bara hem efteråt, så det var inte hela världen om jag blev lite blöt - och det blev jag.
 
Ytterligare ett turbopass på lunchen idag, bröst och biceps stod på menyn.
- Bicepscurl med hantlar
- Dubbel bicepscurl i dragapparat med handtag, 7 reps, 7 sek vila x 3
- Stående bicepscurl i dragapparat med stång
- Bänkpress i Smith
- Flyes i maskin
- Bröstpress i CC
Slängde dessutom in ett par magövningar.
 
Frukost: 1 dl grötblandning med blåbär, två kokta ägg, en kopp kaffe
Mellanmål: Kesella med (tinade) frysta hallon och lakritspulver
BCAA innan träning
Lunch: "Köttfärssås" med sallad
Mellanmål: Paleo-pannkakor med varma hallon och blåbär
Middag: Isterband med (lite) stuvad potatis och sallad

Turboträning

Kategori: Träning

Idag hade jag bråttombråttombråttom, men inte vill jag missa ett tillfälle att träna för det. Som sagt, jag har inte tid att träna - jag TAR mig tid! In på gymmet vid 13:40 och ut lika snabbt vid 14:10.
 
Däremellan axlar och triceps:
- Hantellyft åt sidan
- Axelpress med stång bakom nacke i Smith
- Drag med rep för baksida axel
- "Solen"
- Dips
- Tricepspress med rep över huvudet
- Smal bänkpress med stång
- Pushdowns med rep
 
Bra så!

Bulkdags

Kategori: Bulk

Oktober är här och så också officiellt hösten!

I och med det tänker jag påbörja en liten mini-bulk. Jag kommer alltså inte sätta igång och vräka i mig en massa mat "bara för att" utan syftet är att så långt som möjligt endast öka i muskelmassa. Detta innebär såklart att det kommer att ta sin tid  - men hej, vem har bråttom? Tanken är att köra på fram till mars och sedan får vi se om det kan vara dags att fila på formen igen :)
Som ett första steg har jag återinfört frukostgröten efter att ha lyst med sin frånvaro i nästan två år. Den här gången är den dock lite modifierad. Jag hittade ett recept på en grötblandning från Paulún som jag svängde ihop igår kväll och testade imorse:
Grötmix
ca. 11 portioner (jag gjorde dubbelt)
5 dl fiberhavregryn
5 dl rågflingor
1 dl kruska kli
1 dl solrosfrön
0,5 dl krossat linfrö
0,5 dl psylliumfrö
Skaka ihop ingredienserna i en lagom stor burk.
1 dl grötmix kokas med 2,5 dl vatten.
Jag hade även i lite kanel i kastrullen och serverade resultatet med Barnets goijibärspuré :)
 
När det ändå är ny månad tänkte jag också passa på att köra plankan hela oktober. 3 x 3 plankor (det vill säga, "vanlig" och två sidoplankor) i 31 dagar. Häng på! Får se om den här magen fortfarande finns kvar om ett tag...