Gymbagen

Hejdå julen

Kategori: Övrigt

Äntligen är den slut, julen! Ja, för så känns det när den har firats i dagarna fem. Jag har hunnit två träningspass hittills i veckan och kommer lyckas med ytterligare två. Varken mer eller så mycket mindre än en vanlig vecka. Så kan det gå på resande fot, med fullspäckat schema och ett gym med värdelösa öppettider. Maten har jag försökt hålla och det har väl gått ok. Är inte så förtjust i julbord så någon större risk att det blir så väldigt mycket för mycket finns inte. Försöker göra kloka val och inte gräma mig över eventuella snedsteg. Det är inte vad du äter mellan jul och nyår som förgör dig, utan det som stoppas in mellan nyår och jul. Men visst, lite mer choklad än tänkt blev det nog.

Jaja, nu är julen som sagt slut! Jag ägnar årets sista dagar åt att planera inledningen på nästa år!

Rutorna före och efter all julmat:

Arms & Abs

Kategori: Formbilder

Armar avklarade! Veckans i särklass tristaste:) Funderar på nytt upplägg/ny split från januari för så här kan vi ju inte ha det.
Dipsen går åtminstone framåt! Ökade med en rep i varje set, så nu är första uppe i fem. För inte så länge sen gjorde jag inga - i alla fall inte i ställning.

- Dips
- Hammercurls med hantlar
- Press mot pannan med stång
- Bicepscurls med stång i cc
- Pushdowns med rep
- Bicepscurls (utåtvridna) med hantlar
- Drag över huvudet med rep

Och så magen! Jobbar mycket med sidorna nu. Sidolyft i ryggresningsställning, woodchopper i CC, crunches med rep i CC och så ett gäng övningar med pilates- och bosuboll.

Helt ok pass, men inte topp tre!

Mätning av kroppssammansättning

Kategori: Bulk

Hade egentligen tänkt vänta, kanske till våren, men så blev jag erbjuden att testa vågen på gymmet - och det tackar jag ju inte nej till. Dessutom var jag sjukt nyfiken på hur min viktuppgång ser ut, egentligen.
Jag har ju känt på sista tiden att byxorna sitter lite tightare och tippade på att jag gått upp en sådär 2 kg. Har inte haft någon fungerande våg hemma efter att jag tappat alla mina graviditetskilon (eftersom jag ändå inte haft något behov av den), men införskaffade faktiskt nytt batteri häromdagen när jag kände mig lite extra uppsvälld. +3kg sedan starten på oktober. Tanken är ju att jag ska lägga på mig mer muskler och jag har även ätit med det i åtanke.
Jag har bara två tidigare kalipermätningar att jämföra med och jag vet att man egentligen bara kan mäta en metod med samma metod. Men en liten indikation kan man ändå få med hjälp av siffrorna - och för mig räcker det just nu. Sedan kommer jag i alla fall att göra en kalipermätning i slutet av januari och följa upp bägge sätten i juni.
Så, vad visade siffrorna då? Ungefär 3kg's viktökning, lägre kroppsfett (15,1%) och mer muskelmassa!
Och vad vill jag säga med det? Sluta stirra er blinda på vågen! Muskler väger inte mer än fett (ett kilo är ett kilo), men muskler tar mindre plats.

Träningens baksida och ett par kilon upp

Kategori: Bulk

Eller ska man säga ryggträning? :) Det var i alla fall vad gårdagens gymbesök ägnades åt.
 
Sittande rodd, latsdrag med brett grepp (rak stång), ryggresningar i ställning, latsdrag med smaltgrepp (v-handtag), marklyft, enarms latsdrag i CC, rodd med rep och benlyft med hantel i ryggställning (uppochner - eller vad man ska säga). Dessutom avslutade jag med ett par set av repchrunch på bänk och ett tappert försök att göra chins och pullups. Skam den som ger sig!
Bra pass som känns i latsen idag.
 
Jag känner att jag har lagt på mig ett par kilon sedan början av oktober när jag började min "bulk". I samma veva tog batteriet i vågen slut och jag har, lämpligt nog, inte införskaffat något nytt. Jag kan fortfarande ha samma byxor, så det är inte frågan om någon gigantisk viktökning, men visst känns det. Är inte helt förjust i känslan, men hoppas ändå att det handlar om lite muskeltillväxt också.

Vid nästa gymbesök ska jag även göra en fettmätning för att se vartåt det är på väg. Har tidigare bara gjort kalipermätningar, så det ska bli spännande!
 

Axlar

Kategori: Träning

Idag pumpades det axlar på gymmet. Och lite bröst.

- Bänkpress
- Lutande bänkpress med hantlar
- Kryssdrag nerifrån i CC

- Press med stång bakom nacke
- Drag till hakan med stång
- Drag med rep i CC för baksida
- Framåtlyft med viktskiva
- Axelflyes med hantlar på bänk
- Hantellyft åt sidan
- Och så en övning för rotatorcufen i CC

Avslutade även med fyra magövningar - två för sidan och två för de raka.

Grymt pass! Som vanligt mest superset och högt tempo. Minimalt med vila för att hålla pulsen uppe. Var helt slut i armarna efteråt. Avslutar alltid med hantellyft åt sidan. Maxar först med tung vikt och pumpar ut det sista med superlätta hantlar.

Saffransbollar

Kategori: Recept/mat

Fler proteinbollar - denna gång med den passande smaken saffran. Jag hittade ett recept (som var med en helt annan smak) som jag har modifierat lite. Mitt recept var dock lite annorlunda och smakade vääääldigt mycket saffran, så jag har modifierat det ytterligare en gång - utan att prova det själv. Det kan väl ni göra? Och säga om det blev bra:)

250g (en burk) kesella 1%
30g vaniljproteinpulver
0,5 pkt saffran
1 tsk Stevia strö
1,25 dl (fiber)havregryn
Kokos

Blanda samman alla ingredienser utom havregrynen och kokosen.
Ställ smeten i kylen minst en timme.
Ta ut smeten och blanda i havregrynen.
Forma till bollar och rulla i kokos.

Proteinbollar x2

Kategori: Recept/mat

Igår tillverkades två sorters proteinbollar i mitt kök - en fudgevariant och en med smak av choklad. De första har jag gjort en gång tidigare, medans det var premiär för de andra. Även denna gång har recepten hämtats från TastyHealth - go see om ni vill ha inspiration samt både goda och nyttiga recept!

Först ut, fudgebollarna:

Proteinfudge-bollar
2 port, ca 10 små bollar

1 skopa (30g) vassleproteinpulver vanilj
1 dl (fiber)havregryn
1 msk mandelsmör
1 msk riven kokos
1 msk mandelmjöl
1/2 msk hela linfrön
0.25 dl vatten
Valfritt: 1 tsk krossade kakaoböner/cacaonibs (jag skippade dessa)
Det går också att söta med ½ mask Stevia strö eller 1 tsk honung. För min del blir de söta nog utan.

1. Blanda alla ingredienserna i en bunke och använd händerna för att forma ihop en seg massa. Om det är för smulig ha i några droppar i taget för att få ihop degen.
2. Forma bollar och förvara i kylen. 

Och så choklad:

Proteinchokladbollar
ca 10 små bollar

125g minikeso
2 msk casein choklad (jag tog Whey)
1,5 tsk kakao
1 krm snabbkaffepulver
1 msk stevia strö eller sukrin
kokos/kakaonibs att rulla i

1. Mixa keson slät med hjälp av en stavmixer.
2. Häll i resten av ingredienserna och blanda ihop väl.
3. Om du använder dig av Whey blir smeten väldigt kladdig - ställ in den en stund i kylen innan du rullar bollarna.
4. Gör 10 bollar och rulla i kokos och/eller kakaonibs.
5. Ställ i kylen i ca 15 minuter och servera!

 

 

 

Bonuspass och träningsvärk

Kategori: Formbilder

Ytterligare en träningsvecka har passerat och även denna innehöll ett bonuspass. Det har blivit ett par sådana veckor på sista tiden och inte mig emot! Eftersom jag själv tycker att mina ben (framförallt baksidan) och bak släpar efter - i dubbel bemärkelse :) - har jag bestämt mig för att satsa på dem när tillfälle ges. Så, i söndags begav jag mig till gymmet för en extravisit och ytterligare ett benpass.

Benböj i Smith - lite lättare än de jag brukar köra med fri stång, men i gengäld dessto djupare och flera såklart.
Liggande lårcurl i maskin
Benspark i maskin
i superset med
Sittande lårcurl i maskin
Utfall i Smith
"Gluteusmaskin"
Enbensmarklyft med stång
 
Resultatet då? En grym träningsvärk i både Gluteus Maximus och Vastus Medialis. Idag, så här två dagar efteråt har jag fortfarande svårt att gå, stå och sitta.
 
 
 
 
 

Det går bra nu!

Kategori: Träning

Ja, det går verkligen framåt nu med träningen. Inte för att det inte gjort det under det senaste året - men nu när jag börjat äta mera ser jag helt andra resultat än tidigare. Innan oktober har ju fokuset varit ett helt annat då jag samtidigt som jag försökt lägga på mig/behålla muskelmassa även har jobbat på att bli av med allt fett. Och med det målet uppnått känns det fantastiskt att kunna se att det händer saker efter två månader med högre kaloriintag. Jag har ingen aning om vad vågen visar - har inte vägt mig sedan slutet av september - men tog på skoj fram måttbandet igår och blev inte så besviken. En del minus, en del samma och bara ett plus - 2 centimter på midjemåttet.

Idag känner jag mig, för första gången på länge, uppsvälld som en ballong eller stoppad korv. Vet inte om det beror på att jag har en grym träningsvärk i sidorna av magen eller om det bara är that time of the month.