Gymbagen

LCHP-lasagne

Kategori: Recept/mat

Alltså, jag är inte mycket för det där med LCHF. Jag tror inte att flera års forskning om hjärtan och kärl helt plötsligt har varit fel och att det skulle vara ok att dra i sig allt detta fett.
Men, man kan alltid ta ett LCHF-recept och göra om det till sitt eget och vips får man en LowCarbHighProtein-lasagne - och god är den!

Aubergine-lasagne, 4 pers
Du behöver:
Olivolja till stekpannan
1 gul lök
1 msk tomatpure´
600 g nötfärs
600 g krossade tomater
1/2 tsk oregano
2 msk timjan
2 krm svartpeppar
Salt
Peppar

Sambal Olek (efter tycke och smak)
Vitpeppar (efter tycke och smak)
Vitlök (efter tycke och smak)

1-2 st aubergine
500-625 g mini-keso
Riven (lätt-)ost

Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skiva aubergine i tunna skivor och lägg dessa på ett hushållspapper. Strö salt över och låt ligga för att dra ut vätskan.
- Stek löken
- Tillsätt tomatpure´n och nötfärsen, stek nötfärsen
- Tillsätt krossade tomater, oregano, timjan, salt, peppar samt Sambal Olek, vitpeppar och vitlök om så önskas. Låt puttra ca. 10 minuter.
- Varva keso, nötfärs och aubergineskivorna i en form. Toppa med riven ost.

Grädda i ugnen ca 20-25 minuter.

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...